Főoldal
Kutyák
Nyulak
Hörcsögök
Tengerimalacok
Patkányok-Egerek
Ugróegerek
Csincsillák
Mókusok
Háziállatok
EXTRÁK!!
Képeslapküldő
Állatos Játékok
Tölsd fel a te házi kedvencedet
EXTRÁK!!
Hírek
Chat
Vadállatok
www.vadallatok.hu
Állatos játékok
Adatlapok
Életrajzok
Veszélyben!!
Képtár
Képtár
Cicák
Viccek
Linkek
Copyright © www.vadallatok.hu 2007 - 2008 Minden jog fenntartva!
Kapcsolat
Google
 
A tengerimalacok elhelyezése a lakásban

Ha nincsen kertünk, akkor is nyugodtan dönthetünk egy tengerimalac mellett. Tarthatjuk kedvencüket a lakásban, bár ez esetben a hagyományos kivitelezésű ketrec kissé elütne az otthon többi berendezési tárgyától. Ehelyett azonban rendelkezésre áll számos, lakásba tervezett ketrec és terrárium. A ketrecek általában egy műanyag tálcából és a rájuk kapcsokkal rögzített, részben vagy teljesen rácsos felső részből állnak. A magas falú tálca megakadályozza, hogy az alom szétszóródjon a szobában, de a biztonság érzését nyújtja a bennlakó számára is. Azért tehetünk be egy kisebb, fából készült kuckót is kedvencünk számára, ahová alkalomadtán behúzódhat pihenni.
  Egy másik lehetséges megoldás a munkalapokból készült aljzatra épített kifutó, melynek egyik oldala kivehető. Ez utóbbi sokkal helytakarékosabb megoldás, mint egy zsanérokkal járó ajtó, amely akadályozhatja a közlekedést a szobában, amíg nyitva van. Ha ezt az ajtót kivesszük, kedvencünk saját akarata szerint járhat ki-be, attól függően, hogy megéhezett, vagy éppen szaladgálni támadt-e kedve. Ha így tehet, rágcsálásával kevesebb kárt is fog okozni a szobanövényekben vagy a szőnyegben.

Kedvencünk számára általában a legjobb hely a nappali szoba. Ha otthon vagyunk, itt kiengedhetjük, hogy foglalkozhassunk vele egy kicsit. Nem túl jó ötlet felügyelet nélkül szabadjára engedni a lakásban, mert bármi baleset történhet vele. Az ajtónyílásokba szerelt mintegy 30 cm magas "pótküszöb" megakadályozza, hogy kedvencünk kiszökjön a szobából. Ha sínekkel rögzítjük, bármikor könnyen kivehető, amikor nincsen szükség rá.

A lakásban tartott tengerimalacok - főként a hosszú szőrű példányok - számára forgácsból készítsünk almot, a szénát pedig külön rácsba tegyük
Korszerű ketrec lakásban tartott tengerimalacok számára. A ketrec tisztításakor az a legegyszerűbb, ha az egész felsőrészt lecsatoljuk.
Fiatal tengerimalac, amint anyjával az oldalán felfedezi az otthoni környezetet. Nagyon fontos, hogy elzárjunk minden lehetséges menekülési útvonalat, a fiatal tengerimalac könnyen elveszhet, ha szabadon hagyják.

Elhelyezés

Lakásban tartás
Lap tetejére
A ketrec vagy kifutó elhelyezése
Gondoltad volna?